2,5 nomineringar i Gyllene Hjulet 2019

mars 07, 2019

Nordbygg2018_4

Sture™ är tillsammans med Svenska Fönster och vår personal oerhört stolta över att ha nominerats i hela två klasser i den prestigefulla tävlingen Gyllene Hjulet. Under ett glatt nomineringsmingel uppgavs de utvalda i respektive klass, där Svenska Fönsters spektakulära monter på Nordbygg inte enbart kandiderar för Årets Expo utan även för Årets Hantverk!

Sveriges Expoförbund har numer slagits samman med SES; Sponsrings och Eventsverige, och arrangörer av den sedan 1997 viktigaste branschtävlingen för alla verksamma inom event och sponsring. Tävlingen belönar projekt från det gånga året som visat på stor kreativ höjd och effektfullt genomslag. Svenska Fönster och Sture™ tävlar tillsammans i de två kategorierna; Årets Expo och Årets Hantverk.
Tillsammans är också ett av nyckelorden för hur den uppseendeväckande montern kom till. Svenska Fönsters höga ambitionsnivå, förmåga att tänka utanför ramarna och tydliga mål tillsammans med kreativiteten och yrkesskickligheten hos Stures personal resulterade i den mest omtalade montern på Nordbygg 2018. Mystiken i Hälsinglands skogar, stämning och atmosfär blev ledord i designarbetet och bar budskapet om hållbarhet och råvarans ursprung.

Det krävs stort mod att skapa en miljö som bygger på känsla och atmosfär; det går inte att fullt ut visualisera i förväg. Okonventionella tekniska lösningar utmanade vår personals erfarenhet, kreativitet och yrkesskicklighet!

Svenska Fönsters kunder bjöds in till montern och en after work under rubriken ”Träffa oss i skogen!”
Här fanns (riktiga) träd, mossa, stenar och rinnande vatten. Över tallarnas trädkronor skiftade himlen. Fågelkvitter och en tydlig skogsdoft bidrog till den omtalade och uppskattade miljön bland stenar och ormbunkar, smaksinnet tilltalades med Hälsingetapas och grankottsmarmelad och reaktionerna från press, besökare och konkurrenter var överväldigande.

Förutom Svenska Fönsters monter är våra vänner på Le Pacte nominerade i kategorin Årets Event B2C, ett projekt där Sture Exhibitions and Events har producerat alla eventmoduler!

Se bidragen här:
Årets Hantverk:
Årets Expo:
Årets Event B2C (Le Pacte, StureTM står för produktionen)

Den11:e april avgörs tävlingen, håll tummarna med oss fram till dess!